Paylaşımda Kalite ve Güvencenin Adresi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Paylaşımda Kalite ve Güvencenin Adresi


 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlOyun SalonuGiriş yap

 

 ATATÜRK'ÜN GÜZEL SANATLAR ÇALIŞMALARI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir
avatar



ATATÜRK'ÜN GÜZEL SANATLAR ÇALIŞMALARI Empty
MesajKonu: ATATÜRK'ÜN GÜZEL SANATLAR ÇALIŞMALARI   ATATÜRK'ÜN GÜZEL SANATLAR ÇALIŞMALARI Icon_minitimeSalı Şub. 02, 2010 4:30 pm

Sanat, kültürü meydana getiren unsurlardan biridir. ******, Türk sanatının araştırılmasını, Türk toplumuna ve dünyaya tanıtılmasını istiyordu. Bunun için imkânlar sağladı, yol gösterdi, teşvik etti. Sanatı ve sanatçıyı övücü sözler söyledi. Bu sözlerinden bazıları şunlardır: "Hepiniz mebus olabilirsiniz, vekil olabilirsiniz, hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz, fakat bir sanatkâr olamazsınız." "Yüksek bir insan cemiyeti olan Türk milletinin tarihî bir vasfı da güzel sanatları sevmek ve onda yükselmektir."
Güzel sanatlar, bir milletin duygu, düşünce, görgü ve zevkinin bir yansımasıdır. Bu nedenle güzel sanatlar, bir milletin tanınmasında önemli rol oynar. Sanat, milletleri birbirine yaklaştıran önemli bir kültürel etkinliktir. Bir milletin güzel sanatlarda ileri gitmesi, o milletin diğer milletler tarafından kolayca tanınmasını sağlar.
Bir milletin kültür seviyesi, meydana getirdiği sanat eserleri ile ölçülür. Güzel sanatlara önem veren milletlerin dünya görüşleri de değişir. Güzel sanatlar alanında eserler veren milletler, diğer milletler karşısında saygınlık kazanırlar. Bu nedenle sanat alanındaki başarılar, millî kültürün yükselmesinde önemli rol oynar.
Sanatkârlarına önem veren toplumlar her zaman gelişmişler ve yükselmişlerdir. Sanat ve sanatçıya çok önem veren ******, "Hayatlarını büyük bir sanata vakfeden bu çocukları sevelim." diyerek toplumların sanata ve sanatkârlara önem vermeleri gerektiğini vurgulamıştır.
Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren güzel sanatların bütün dallarında gelişmeye önem verildi. İstanbul'da Güzel Sanatlar Akademisi ile Devlet Resim ve Heykel Müzesi açıldı. Avrupa'ya resim, heykel ve müzik öğrenimi için öğrenci gönderildi.
1936'da Ankara Devlet Konservatuvarı kuruldu. Tiyatro için yurt dışından uzmanlar getirildi. Böylece çağdaş Türk sanatının oluşması sağlandı.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
ATATÜRK'ÜN GÜZEL SANATLAR ÇALIŞMALARI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Mustafa Kemal ******ün Askerlik Hayatı
» ATATÜRK'ÜN TÜRK DİL ÇALIŞMALARI
» ATATÜRK'ÜN EKONOMİ ÇALIŞMALARI
» ATATÜRK'ÜN MİLLİ KÜLTÜR ÇALIŞMALARI
» ATATÜRK'ÜN MİLLİ TARİH ÇALIŞMALARI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Paylaşımda Kalite ve Güvencenin Adresi :: Kültür ve Sanat :: Mustafa Kemal ****** Bölümü :: ******'ün Tarih Boyunca Yaptıkları-
Buraya geçin: